Hoewel wij zelf niet meer fokken delen we nog graag onze uitgangspunten.

Het was niet onze bedoeling veelvuldig nestjes te fokken. Wij wilden graag de schoonheid en het lieve karakter van Nala behouden voor de toekomst, en in eerste instantie een zoon van Nala hebben voor onszelf. Nu willen wij de lijn voortzetten om oit als het zover zou komen de mogelijkheid te hebben een zelfgefokte nazaat van onze honden aan te houden, en om andere mensen het genot te geven van een lieve, stabiele en gezonde Amstaff. Wij willen rustig onze keuzes kunnen maken, en onze honden en gezin niet te zwaar belasten. Het is voor ons belangrijk dat wij dit met liefde blijven doen, met oog voor de honden en de vreugde van de toekomstige eigenaren. Gelukkig hebben wij goede contacten met andere mensen die er net zo over denken, en waar we mee kunnen samenwerken om iets toe te voegen aan ons geliefde ras.

Dit betekent ook dat wij hoge eisen stellen aan de toekomstige eigenaren van ons pups:

  • Wij verwachten dat honden, net als bij ons, opgroeien in huis bij het gezin waarvan ze onderdeel uitmaken
  • Wij zoeken verantwoordelijke eigenaren, die begrijpen dat ons ras bevrijd moet worden van haar slechte reputatie, en dat we dit alleen bereiken door als eigenaren een voorbeeld te geven

Uiteraard fokten wij volgens het reglement van de ASTCH, en in het bijzonder letten wij op het karakter en de gezondheid van de honden waarmee wij fokten. Wij zijn dan ook trots dat onze nestjes mooie, structureel goed gebouwde en gezonde hondjes heeft opgeleverd. Maar nog veel meer zijn we trots op hun prettige karakter en op de manier waarop ze de harten van hun nieuwe eigenaren hebben veroverd. Ook het gemak waarmee we voor alle hondjes fantastische families hebben kunnen vinden sterkt ons vertrouwen in onze aanpak en keuzes. Gelukkig kunnen we hun ontwikkeling volgen via het contact met de nieuwe eigenaren.

Een aantal belangrijke elementen uit ons beleid:

  • We gebruiken honden met een bewezen, en door ons geverifieerd, goed karakter, zowel richting mensen als naar andere honden .
  • We proberen speciale combinaties te maken, waarbij naast karakter een goede structuur voor ons van groot belang is.
  • We volgen honden die onze interesse hebben over langere tijd om ons een idee te vormen over de verwachte vererving. We zijn dan ook meer geïnteresseerd in wat een hond ons te bieden heeft en hoe hij vererft dan in zijn/haar titels.
  • We zoeken binnen onze combinaties naar een bepaalde gemeenschappelijke achtergrond, maar proberen wel divers te zijn in het gebruikte genenpakket en regelmatig nieuwe invloed in te brengen.
  • We besteden heel veel aandacht aan de puppy's in de 8 weken dat ze bij ons zijn, en ze veel ruimte te geven zich te ontwikkelen. Buiten de riante werpkist hebben wij een puppy-ren van ruim 12M2, allemaal centraal in onze woonkamer .
  • We houden van ieder hondje dat bij ons, of uit onze reuen, geboren wordt, en zullen alles doen om te zorgen dat wij, en hun eigenaren, trots op ze kunnen zijn. We zullen ook altijd klaar staan om te helpen met advies.
  • Na onze ervaring met het mislukte tweede nestje van Nala is ons beleid om per teef maar 1 nestje te fokken.
  • Onze reuen worden alleen ingezet in combinaties waar wij zelf goede verwachtingen van hebben.

Intussen begint ons eerste nestje ook andere vruchten af te werpen, en tussen de nesten van dochters Ching (Mountaingarden Drops of Jupiter) en Sugar (Mountaingarden Kiss from a Rose) en dekkingen van Panda (Mountaingarden Lets Get Loud) en Simba (Mountaingarden Can't Touch This) heeft Nala nu al 49 kleinkinderen en 35 achterkleinkinderen.
Met een totaal van 3 nestjes en 13 gefokte hondjes is de naam Mountaingarden dus nu al in meer dan 100 stambomen terug te vinden.

Dat zal vast nog verder groeien, ook al zijn wij zelf na het laatste nestje gestopt met fokken. De enige pup uit dat laatste nestje, Mountaingarden Sweet Goodbye is daarmee ook onze laatste hond.