Als u op deze site bent gekomen op zoek naar een pup dan moeten we u teleurstellen. Wij zijn gestopt met fokken. Maar gaat u nog niet direct weg, want wat u hier wel kunt vinden is een hoop informatie die u kan helpen het ras beter te leren kennen.

Een aantal jaren kwam het opeens ter sprake; een hond. Wij zijn een hecht en rustig gezin, toen nog met twee jonge kinderen. Een hond? Ja, leuk, maar wat voor een. Nou .....

 • Niet te groot, maar ook niet te klein. Het moet wel een echte hond zijn, die tegen een stootje kan
 • Kortharig, met weinig haaruitval en weinig onderhoud (geen getrim)
 • Gezond en sterk
 • Lief, vooral met de kinderen
 • Kalm en betrouwbaar. Geen hond die bij het minste geringste opschrikt. Bange honden zijn de minst betrouwbare honden

Alle rassen werden onder de loep genomen, maar één ras kwam duidelijk bovendrijven. De American Staffordshire Terrier, kortweg Amstaff. Mooie hond, goede maat, makkelijke vacht, en zo heerlijk niet van z'n stuk te krijgen.

Maar ja, voor zo'n ras (eigenlijk voor ieder ras) moet je ook een betrouwbare fokker zoeken. Want een Amstaff zonder geldige stamboom werd toen, onder de RAD, gezien als een Pitbull-achtige hond en kon worden ingenomen en afgemaakt (hier blijven wij aan hechten ook na de afschaffing van de betreffende wet). Wij zijn blij met onze keuze, want Nala is echt alles wat we in een hond zochten. We hebben ons hart dan ook voorgoed verpand aan dit fantastische ras!

Waarom een kennel?

 • Wij wilden de fantastische eigenschappen van onze Nala behouden voor de toekomst. 
 • We wilden graag een tweede Amstaff, een reu, en het leek ons fantastisch die zelf te fokken.
 • Uiteindelijk zijn we doorgegaan tot een derde nestje omdat we nog 1 laatste zelfgefokte hond wilden. Eigenlijk hebben we alle 3 de nestjes dus gedaan om in onze eigen behoefte te voorzien. In totaal hebben we 13 hondjes gefokt (2x6 en het laatste nest was er 1) en 1 hondje aangehouden uit een dekking van onze reu.  

Het eerste nestje was een fantastische ervaring, en we volgen met veel plezier de ontwikkeling van de heerlijke hondjes bij hun lieve nieuwe eigenaren, en die ook heeft bijgedragen om nog 2 nestjes te doen. We hebben ook alle tijd kunnen uittrekken om samen de nestje te verzorgen. Het laatste nestje bestond uit 1 teefje die we zelf hebben gehouden. Daarmee hadden we onze laatste hond en zijn we gestopt met fokken, en daarmee ook met showen.

Onze resultaten? 

 • Nala werd Nederlands en internationaal kampioen en won de grootste Kampioensclubmatch ooit in Nederland
 • We fokten 13 honden waarvan er 5 werden gebruikt om verder te fokken
 • 3 honden werden kampioen met een totaal van meer dan 30 titels
 • 1 hond werd een succesvolle sporthond, de enige Amstaff die op een hoogte van 65 cm springend is gepromoveerd
 • Nala heeft 49 kleinkinderen in 7 landen en 3 continenten, en al meer dan 100 honden hebben Mountaingarden in hun stamboom staan met kampioenen in 3 generaties
 • Zeker 2 mensen hebben hun leven te danken aan een van onze honden

Daarmee eindigt het uiteraard niet. Roelof is van 2012 tot 2019 bestuurslid van de rasvereniging ASTCH geweest en streed vooral om te zorgen dat ons ras, en eigenlijk geen enkel ras, opnieuw het slachtoffer wordt van een verbod. Sinds juni 2017 is hij bestuurslid van de overkoepelende Raad van Beheer, met de portefeuilles Juridische Zaken en Gedrag. In maart 2018 heeft hij ook zijn rasexamen voor de Amstaff gehaald en kan dus hopelijk binnenkort ook als keurmeester een bijdrage leveren.