Onze eerste Amstaff was Nala, Ch. Parastone's Creamy Cappuccino, een mooie teef. Haar sterkste punten zijn een prachtige kop, forse spieropbouw en mooie vacht. De kop is breed, met forse kaken en kaakspieren, maar met een hele vriendelijke uitstraling. Ze was in haar tijd een van meest forse teven in het show circuit, zonder dit te combineren met te grote hoogte. De vacht heeft zich van een vaal blue-fawn verdiept naar een diepere en meer intense geel-bruine kleur met een mooie glans. De korte haartjes geven haar een bijna glad aangezicht, en de fluwelen kwaliteit accentueert haar spieren.

 

Haar karakter is onvergelijkbaar. Mensen, paarden, koeien, enz., alles behalve vogels en katten zijn haar lief. Ook honden, ongeacht ras, geslacht, grootte en gedrag. Dominantie, grommen, zelfs bijten, ze laat het stoïsch over zich heen gaan, en blijft hopen op een kans te ravotten. Het heeft haar wat littekens opgeleverd (de JRT van Stefania's ouders) en het puntje van haar rechteroor gekost, maar dat heeft haar karakter nooit beïnvloed. Haar grootste liefde zijn kinderen en puppies.

Het leek ons leuk er nog een reu bij te hebben, ook als maatje voor Nala. Dat was de oorsprong van de kennel; we wilden een zoon van Nala. Uit het eerste nest van zes hondjes kozen we die met het karakter dat ons het meeste aanstond. Simba, Ch. MountainGarden Can't Touch This, een relaxed ventje, en Nala's lieveling. Hij heeft veel van de eigenschappen van zijn moeder en heeft zich ontwikkeld tot een mooie imposante reu, met een aanhankelijk en makkelijk karakter. Hij maakt zijn naam altijd waar, geduldig en zacht naar kleinere en zwakkeren, respect eisend van anderen. Vanaf zijn geboorte heeft hij nooit zijn tanden gebruikt om wie dan ook te bijten, een geschil wordt met zijn imposante persoonlijkheid en het gebrul van een leeuw beslecht.

Uit het volgende nest van Nala's dochter Ching, Mountaingarden Drops of Jupiter, hebben wij geen hond thuis aangehouden maar actief geshowed met Maya, Ch. Mountaingarden Give Me Wings. Maya is een hond met een perfecte bouw en rolde met gemak door de shows naar haar titel. Haar karakter is vriendelijk en energiek en zij was perfect voor de combinatie met Simba voor ons laatste nest. Daaruit kwam één pup, Zyra, Mountaingarden Sweet Goodbye, die veel van Maya, Simba maar ook van Nala en Ching heeft meegekregen. Omdat we stopten met fokken hebben we haar nooit geshowed, maar we genieten iedere dag van haar aanhankelijke, lieve en energieke karakter.

We willen graag dat onze honden, met al hun enthousiasme, ambassadeurs zijn voor hun zo ten onrechte besmeurde ras. Voor ons betekent dat:

  • Wij zijn er van overtuigd dat onze hond nooit anderen tot last moet zijn
  • Hondenpoep niet thuis hoort in woonwijken
  • Een hond aan de riem hoort, tenzij loslopen is toegestaan en de baas voldoende controle heeft
  • Iedere hond, maar meer nog baas, een goede gehoorzaamheidstraining moet volgen
  • Iedere hond eigenlijk een MAG test zou moeten krijgen voor je er mee mag fokken. Dus ongeacht ras (of vuilnisbak) en grootte (pas op voor die kleine hondjes). Nala en Simba hebben de MAG test met goed gevolg doorlopen (en uiteraard ook de andere honden waarmee wij gefokt hebben)
  • Agressief gedrag niet geaccepteerd wordt